Yhteisö Tuomasmessun taustalla

Yhteisöllisyys on aivan keskeinen osa Tuomasmessua. Kaipaamme yhteyttä, jotta emme olisi irrallisia, vieraantuneita ja yksinäisiä.


Tuomaiden yhteisö on olemassa kaikkia varten. Yhdistävänä tekijänä ovat sellaiset asiat, jotka ovat meidän arkipäiväisen elämänpiirimme ulkopuolella ja yläpuolella, Jumalassa.

tuomasryhmä näsillä

Me kaikki tuomaat olemme etsimässä ja matkalla. Haluamme olla liikkeellä ja toimimassa, emme halua käpertyä passiivisuuteen.

Tuomasväki koostuu sadoista erilaisista, ainutlaatuisista ihmisistä. Haluamme olla hyväksyvä ja avoin joukko, joka on valmis ottamaan vastaan jokaisen sellaisena kuin hän on. Haluamme myös antaa kanssaihmisellemme sen tilan ja vapauden, jonka hän tarvitsee. 

Pyrimme rakentamaan keskinäistä yhteyttämme armon ja anteeksiantamisen pohjalta. Tarjoamme tukea ja lohtua sellaista tarvitseville. Uskomme lämpimään vuorovaikutukseen, jonka kautta yhteytemme tulee näkyväksi ja todelliseksi.

Tämän lisäksi tuomaiden yhteisö on tarpeellinen konkreettisten tavoitteitten saavuttamiseksi. Tuomasmessuja tai yhteisön erilaisia tapahtumia ei voisi syntyä ilman suuren ihmisjoukon yhteistyötä. Ryhmä muodostaa kanavan, jonka kautta tarjoutuu mahdollisuus osallistumiseen ja toimintaan.

pääsiäismessu 2013 neuvonpitoa

Tuomasyhteisöllä on vuoden mittaan paljon erilaista toimintaa. Osa siitä liittyy kiinteästi Tuomasmessuun. Sellaisia ovat esimerkiksi kaikille avoimet Tuomaskokoukset, jotka toimivat kunkin messun palaute- ja kehittämiskeskusteluina. 

Tuomasväen hengellisyyden kehittymistä ja heidän virkistäytymistään tukevat taas esimerkiksi Tuomaspäivät,  luennot hengellisistä aiheista, retriitit ja matkat kotimaassa ja ulkomaillekin. 

Tule rohkeasti mukaan! Sinullekin löytyy varmasti oma paikka, ja sinua kiinnostavaa toimintaa.