Messuterveisiä

15.12.2018 Joululaulumessu

Vapahtajamme syntymäjuhlan lähestyessä ilo ja valo sydämessämme kasvaa. Menneiden sukupolvien perinnön kannamme uusille sukupolville joulun perinteiden myötä ja avaamme sydämemme auttamaan muita, niin että hekin saisivat joulun valon elämäänsä. Tuomasmessun perinteisessä joululaulumessussa lauantaina 15.12.2018 klo 18 nautimme joulun kasvavasta valosta perinteisten ja uusien joululaulujen myötä.

Lue lisää

 

2.12.2018 Ylistetään yhdessä

Ekumeeninen Tuomasmessu 1. adventtisunnuntaina. Messu on valmisteltu yhteistyössä tamperelaisten kristillisten seurakuntien kanssa. Mukana ovat Tampereen evankelis-luterilainen seurakunta, Tampereen Helluntaiseurakunta, Tampereen Vapaakirkkoseurakunta, Tampereen Metodistiseurakunta, Tampereen Baptistiseurakunta, Tampereen Adventtiseurakunta, Pelastusarmeija Tampereen osasto ja Tampereen Ortodoksinen seurakunta.

Lue lisää

 

18.11.2018 Hetki on nyt

Valvomisen sunnuntain Tuomasmessu kertoo päivän tekstein ja monin muin tavoin valvomisen tärkeydestä. Messun liturgina toimii pastori Timo Pöyhönen ja Marita Hakala saarnaa.

Lue lisää

 

28.10.2018 Riparilaulumessu

Messumme noudattelee sunnuntain teemaa "Antakaa toisillenne anteeksi". Saarnaaja pastori Kaija Karvala kertoo tekstin merkityksestä näin: Meitä kehotetaan vahvoin sanoin evankeliumissa antamaan anteeksi, jotta Jumalakin voi antaa meille anteeksi. Eikö anteeksianto olekaan kiinni Jeesuksesta? Teksti tuo meidän sellaisen näkökulman äärelle, että anteeksianto tuo vapauden elää. Kuinka paljon ilman anteeksiantamusta me rajaamme omaa ja lähimmäisemme elämää. Kuinka paljon me kutistamme Jumalan unelmaa maailmasta, jos jätämme itsemme tai toisemme anteeksiantamattomuuden vangeiksi. Tässä elävässä elämässä ei aina ole helppo vapauttaa toista tai itseään elämään, joskus Jumala kuljettaa moninaisen matkan ennen kuin olemme valmiita anteeksiantoon. Minun ensimmäinen matkani alkoi riparivuonna. Siksi riparilaulumessu ja anteeksianto koskettaa syvältä.

Lue lisää

 

Joka iikan enkelimessu

Mikkelinpäivän Tuomasmessussa kirkon käytävillä ja kulkueessa voi nähdä monenlaisia enkeleitä, Jumalan sanansaattajia! Ehkä vastaan tulee valkopukuinen suojelusenkeli tai ylienkeli Mikaelin kaltainen puolustaja.

Lue lisää

 

2.9.2018 Iloitse. Rukoile. Kiitä.

Syksyn ensimmäinen Tuomasmessu kutsuu sinua kiittämään! Tämän sunnuntain aiheena on kiitollisuus. Messun 1. lukukappale on 1. Tess 5:16-24 ja se alkaa näin: ”Iloitkaa aina. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta”. Matteuksen evankeliumin 11 luvusta tärkeimmäksi nousee saarnaaja Antti Siukoselle kohta, joka kuuluu näin: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”

Lue lisää

 

9.8.2018 Tapahtuminen yön ISKELMÄMESSU

Elokuun tapahtumien yön messussa saa laulaa kaikille tuttuja suomalaisia iskelmiä sydämensä pohjasta ja samalla jälleen auttaa lähimmäistä. Messun yhteislauluina on niin uusimpia hittejä kuin ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdiltä aina Juha Tapiosta Juiceen. Yhteislaulut säestää Jaakko Luoman mukaansatempaava Las Palmas -orkesteri solisteinaan Pirkanmaan musiikkiopiston vetovoimaiset pop/jazz-laulajat. Messu lähetetään suorana Pispalan Radiossa (99,5 MHz).

Lue lisää

 

22.6.2018 Riemuitsen kättesi töistä

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta Ilkkoon Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Lue lisää

 

VIP-kutsu Sinulle!

Tämän sunnuntain aiheena on "Kutsu Jumalan valtakuntaan". Kutsun esittäjänä on Vapahtajamme Jeesus Kristus, joka toi Jumalan rakkauden meidän keskellemme maailmaan. Lähettäjä ei valikoinut vain tiettyjä ihmisiä kutsun saajiksi, vaan se on osoitettu kaikille. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi aiankaikkinen enlämä."

Lue lisää

 

Kulkeeko Henki?

Helluntain Tuomasmessu on kevään heleimpään aikaan. Luonto räjähtää värikylläisyyteen ja valoa riittää aamuvarhaisesta iltamyöhään. Joskus se on mahtavaa, uutta luovaa ja voimia antavaa. Toisinaan taas kaikki tuo voi tuntua liian paljolta.

Lue lisää

 

Seuraavat