Messuterveisiä

28.10.2018 Riparilaulumessu

Messumme noudattelee sunnuntain teemaa "Antakaa toisillenne anteeksi". Saarnaaja pastori Kaija Karvala kertoo tekstin merkityksestä näin: Meitä kehotetaan vahvoin sanoin evankeliumissa antamaan anteeksi, jotta Jumalakin voi antaa meille anteeksi. Eikö anteeksianto olekaan kiinni Jeesuksesta? Teksti tuo meidän sellaisen näkökulman äärelle, että anteeksianto tuo vapauden elää. Kuinka paljon ilman anteeksiantamusta me rajaamme omaa ja lähimmäisemme elämää. Kuinka paljon me kutistamme Jumalan unelmaa maailmasta, jos jätämme itsemme tai toisemme anteeksiantamattomuuden vangeiksi. Tässä elävässä elämässä ei aina ole helppo vapauttaa toista tai itseään elämään, joskus Jumala kuljettaa moninaisen matkan ennen kuin olemme valmiita anteeksiantoon. Minun ensimmäinen matkani alkoi riparivuonna. Siksi riparilaulumessu ja anteeksianto koskettaa syvältä.

Lue lisää

 

Joka iikan enkelimessu

Mikkelinpäivän Tuomasmessussa kirkon käytävillä ja kulkueessa voi nähdä monenlaisia enkeleitä, Jumalan sanansaattajia! Ehkä vastaan tulee valkopukuinen suojelusenkeli tai ylienkeli Mikaelin kaltainen puolustaja.

Lue lisää

 

2.9.2018 Iloitse. Rukoile. Kiitä.

Syksyn ensimmäinen Tuomasmessu kutsuu sinua kiittämään! Tämän sunnuntain aiheena on kiitollisuus. Messun 1. lukukappale on 1. Tess 5:16-24 ja se alkaa näin: ”Iloitkaa aina. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta”. Matteuksen evankeliumin 11 luvusta tärkeimmäksi nousee saarnaaja Antti Siukoselle kohta, joka kuuluu näin: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”

Lue lisää

 

9.8.2018 Tapahtuminen yön ISKELMÄMESSU

Elokuun tapahtumien yön messussa saa laulaa kaikille tuttuja suomalaisia iskelmiä sydämensä pohjasta ja samalla jälleen auttaa lähimmäistä. Messun yhteislauluina on niin uusimpia hittejä kuin ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdiltä aina Juha Tapiosta Juiceen. Yhteislaulut säestää Jaakko Luoman mukaansatempaava Las Palmas -orkesteri solisteinaan Pirkanmaan musiikkiopiston vetovoimaiset pop/jazz-laulajat. Messu lähetetään suorana Pispalan Radiossa (99,5 MHz).

Lue lisää

 

22.6.2018 Riemuitsen kättesi töistä

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta Ilkkoon Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Lue lisää

 

VIP-kutsu Sinulle!

Tämän sunnuntain aiheena on "Kutsu Jumalan valtakuntaan". Kutsun esittäjänä on Vapahtajamme Jeesus Kristus, joka toi Jumalan rakkauden meidän keskellemme maailmaan. Lähettäjä ei valikoinut vain tiettyjä ihmisiä kutsun saajiksi, vaan se on osoitettu kaikille. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi aiankaikkinen enlämä."

Lue lisää

 

Kulkeeko Henki?

Helluntain Tuomasmessu on kevään heleimpään aikaan. Luonto räjähtää värikylläisyyteen ja valoa riittää aamuvarhaisesta iltamyöhään. Joskus se on mahtavaa, uutta luovaa ja voimia antavaa. Toisinaan taas kaikki tuo voi tuntua liian paljolta.

Lue lisää

 

Kodinnälkäisenä maailmassa

Jeesus lupasi mennä valmistamaan meille sijaa. Me ihmiset olemme kodinnälkäisiä. Siihen nälkään voimme ammentaa Elonleipää ja Elonvettä 22.4. Tuomasmessussa, muissa hengellisissä tilaisuuksissa ja toisten uskovien seurassa.

Lue lisää

 

Millä elän?

Riittävätkö elämiseen ruoka, juoma, vaatteet ja asunto? Vai kaikki tämä, minkä Luther opettaa jokapäiväiseen leipään kuuluvan? "Ruoka, juoma, vaatteet, kengät, koti, pelto, karja, raha, omaisuus, kelpo aviopuoliso, kunnolliset lapset, kunnollinen palvelusväki, kunnolliset ja luotettavat esimiehet, hyvä hallitus, suotuisat säät, rauha, terveys, järjestys, kunnia, hyvät ystävät, luotettavat naapurit ja muu sellainen."

Lue lisää

 

4.2.2018 Valoa kohti

Helmikuun alussa voimme nähdä jo valon lisääntyvän. Kynttilänpäivän 4.2. Tuomasmessu nousee kevään valosta, kynttilänpäivästä sekä Kristuksen kirkkaudesta. Kyseessä on komeasti jo 400. Tuomasmessu Tampereella.

Lue lisää

 

Seuraavat