Monenlaisia tehtäviä tarjolla

Kun seuraavan kerran tulet Tuomasmessuun, pidä silmäsi ja korvasi auki, niin huomaat, kuinka paljon ja kuinka monenlaisissa tehtävissä ihmisiä on. 


Sinut toivotetaan tervetulleeksi ja sinulle ojennetaaan laulukirja. Rukousjakson aikana näet alttarien tekijät niiden äärellä ja kuulet heitä lukemassa esirukouksia. Synnintunnustus alttarilla on usein messun koskettavimpia kohtia. Lukupulpettikaan ei ole vain pappien valtakunta. Sieltä aloitetaan messu, esitellään rukousjakso, luetaan Raamatun tekstejä ja esitellään kolehti, johon tarvitaan kerääjät. Ehtoollista et voisi nauttia ilman pikaripalvelijoita, puhtaita pikareita ja ehtoollisaineiden täydentäjiä.

Riemullista tuomasmessumusiikkia ei olisi ilman kuoroa ja orkesteria.

Sinulle löytyy siis monenlaista tekemistä kirkkosalissa. Jos haluat pysyä taka-alalla mutta palvella messussa, voit tulla tiskaamaan pikareita, laittamamaan purtavaa messussa palveleville tai valmistamaan teejatkoja Kryptaan ja palvelemaan siellä. Tarjolla on myös lastenhoitoa ja pyhäkoulunpitoa sekä keskiviikkoisin rukousryhmä, jossa rukoillaan messussa jätettyjen esirukouspyyntöjen puolesta.

Eikä mihinkään tehtävään tarvitse ryhtyä ilman opastusta. Sen määrä riippuu tehtävästä. Ajan myötä kokemuksesi karttuessa voit kouliintua palveluryhmän vetäjäksi, isännäksi, emännäksi, kalustonhoitajaksi, rukousalttaripalvelijaksi, esirukousjohtajaksi, messun kokoajaksi.

Kiinnostuksesi muuttuu teoksi, kun messun jälkeen tulet joko saarnatuolin luokse tai teejatkoille Kryptaan ilmoittautumaan tehtäviin.

Ilmoittautua voit myös sähköisesti Tuomasmessun kotisivulla olevalla lomakkeella klikattuasi etusivun painiketta Tule mukaan.

Antamasi tiedot ovat luottamuksellisia ja vain messutehtäviin kutsuvien käytössä. Yhteystiedoksi voit antaa joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi tai molemmat. Postiosoitteesi on tarpeen, jos haluat saada ilmaisen Tuomaskirjeen kotiisi. Sen voit toki lukea myös Tuomasmessun kotisivulta.

Tule palvelemaan ja samalla nauttimaan sanasta, rukouksesta, alttareista, ehtoollisesta ja musiikista. Tuomasmessussa voit kokea, että Jumala on sinut nimeltä omakseen kutsunut - myös palvelemaan.


Ilmoittautumislomake Tuomasmessun tehtäviin

Käytä tätä lomaketta myös yhteystietojesi päivittämiseen.


Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.