Tuomasmessu "Myötätunnon silmin"

Raikas musiikkipitoinen ehtoollisjuhla kaikenikäisille. Rippi-isä ja -äiti klo 17 alkaen. Pyhäkoulu lapsille. Teejatkot.

Saarnaajana on Jussi Holopainen ja liturgina Juhani Virtala, esirukousjohtajana Sirpa Ahola. Musiikista vastaa Timo Saarinen ja Tuomasorkesteri sekä kanttori Pirjo Mäntyvaara ja Gospelkuoro Ilo.

Teemaan päädyttiin päivän tekstien kautta. Saarnaaja on ottanut lähtökohdakseen Jesaja 30: 18-21; Kuitenkin Herra vain odottaa että voisi olla teille armollinen… ja psalmi 97:6 Hän katsoo sorrettujen puoleen… Tästä lähdimme miettimään, miten ilmaista armo toisin sanoin. Vaihtoehtoja oli useita; armo yllättää, radikaali rakkaus, radikaali ystävällisyys, armoa kaikki, armo antaa voiman mennä pimeyteen, toivo + armo on tarmo jne. Lopulta päädyimme myötätunto sanaan ja Jumalan armahtavaan ja voimaannuttavaan katseeseen  ja siitä tuli ” myötätunnon silmin”.
Myös päivän evankeliumi puhuu siitä miten Jeesus herättää uskon. Matt 8: 5-13. Pääpaino on siinäkin se mitä Jeesus tekee ja siihen on katse suunnattava. Haluamme viestiä sitä, että Jumala suhtautuu meihin myötätuntoisesti, vaikka emme ole täydellisiä emmekä yllä ihanteisiin, joita asetamme itsellemme ja toinen toisillemme.


Ajankohta: 27.1.2019 klo 18.00
Paikka: Aleksanterin kirkko
Järjestäjä: Tuomasmessu

Liikuntarajoitteiset Liikuntarajoitteiset Kuulokojeet Kuulokojeet Inva WC Inva WC Tiekirkko Tiekirkko