Tuomasmessu "Riparilaulumessu"

Riparilaulumessu. Raikas musiikkipitoinen ehtoollisjuhla kaikenikäisille. Rippi-isä ja -äiti klo 17 alkaen. Pyhäkoulu lapsille. Teejatkot.

Messumme noudattelee sunnuntain teemaa "Antakaa toisillenne anteeksi".

Saarnaaja pastori Kaija Karvala kertoo tekstin merkityksestä näin: "Meitä kehotetaan vahvoin sanoin evankeliumissa antamaan anteeksi, jotta Jumalakin voi antaa meille anteeksi. Eikö anteeksianto olekaan kiinni Jeesuksesta? Teksti tuo meidän sellaisen näkökulman äärelle, että anteeksianto tuo vapauden elää. Kuinka paljon ilman anteeksiantamusta me rajaamme omaa ja lähimmäisemme elämää. Kuinka paljon me kutistamme Jumalan unelmaa maailmasta, jos jätämme itsemme tai toisemme anteeksiantamattomuuden vangeiksi. Tässä elävässä elämässä ei aina ole helppo vapauttaa toista tai itseään elämään, joskus Jumala kuljettaa moninaisen matkan ennen kuin olemme valmiita anteeksiantoon. Minun ensimmäinen matkani alkoi riparivuonna. Siksi riparilaulumessu ja anteeksianto koskettaa syvältä."

Liturgina on Severi Laakso.  Messu on toteutettu Tuomasyhteisön ja Eteläisen seurakunnan nuorten yhteistyönä.

Kolehti kerätään Tuomasmessun nimikkokohteelle Thaimaan luterilaisen seminaarin stipendiaatti Chanakan Akkharalle Suomen lähetysseuran kautta.

Rippi-isä ja -äiti ovat tavattavissa klo 17 alkaen ehtoolliseen asti.
Lapsille on pyhäkoulu ehtoolliseen asti Kryptassa. - Teejatkot Kryptassa messun jälkeen.

Ajankohta: 28.10.2018 klo 18.00
Paikka: Aleksanterin kirkko
Järjestäjä: Tuomasmessu

Liikuntarajoitteiset Liikuntarajoitteiset Kuulokojeet Kuulokojeet Inva WC Inva WC Tiekirkko Tiekirkko