Messuterveisiä

22.6.2018 9.50

Riemuitsen kättesi töistä

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta Ilkkoon Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Messun teemana on Riemuitsen kättesi töistä. Liturgina messussa on Katriina Hallikainen ja saarnan pitää Englannin kirkon pappi, fransiskaaniveli Samuel. Hänen vierailunsa emäntä Maria King kertoo:

- Tutustuin Br Samueliin vuosina 2015-16, kun asuin Englannissa fransiskaanisessa yhteisössä Hilfield Friaryssa ja Br Sam oli yhteisön johtaja. Hänen aloitteestaan yhteisöön kutsuttiin mukaan maallikoita, nuoria ja vanhoja, perheellisiäkin. Tänä päivänä Hilfield Friary tunnetaan ekologisista projekteistaan ja se on Englannin kirkon edelläkävijä ympäristöasioissa. Brother Sam on suosittu puhuja mm. rauhan ja oikeudenmukaisuuden kysymyksissä. Hän on myös toiminut anglikaanisten fransiskaanien Euroopan provinssin johtajana. Nykyisin hän asuu Lontoossa vanhassa fransiskaanitalossa nimeltä House of Divine Compassion, opettaa ja neuvoo uusia monastisia yhteisöjä. Hän on hyvä kokki, rivakka siivooja ja osaa sekä kehrätä, hoitaa kanoja että tehdä erinomaista marmeladia.

Ilkkoon pääsee Tampereelta bussilla numero 40, joka liikennöi juhannusaattona noin kello 14 saakka. Ilkon läheisyydestä Vatialan Prisman pysäkiltä kulkee myös bussi numero 1, joka liikennöi iltaan saakka. Omalla autolla saapuvia pyydetään jättämään auto Vatialan kappelin parkkipaikalle, josta on opastettu noin 200 metrin matka Ilkon kurssikeskukseen.

Messussa kannetaan kolehti puoliksi Tuomasmessun nimikkokohteelle Mafingan orpokodille  Tansaniassa ja Tuomasmessun ensi talvikauden radiointiin.

Ennen messua ja sen jälkeen on luvassa yhdessäoloa, oleskelua, pelejä, laulua, sauna ja uintia vehreän ja valoisan suven sylissä.

Messun jälkeen syttyy kokko. Pihamaalla on myynnissä suolaista ja makeaa syötävää, mutta myös omin eväin voi tulla juhannusta viettämään.

Juhannuksen ohjelma

klo 14–15.45:
Pelejä, lättyjä
Kahvia, suolaista ja makeaa, sekä makkaraa myynnissä
Sauna ja uinti: lampisauna (naiset), järvisauna (miehet)

klo 15–15.45 Yhteislaulua

klo 16 Lipunnosto ja Tuomasmessu
(messun aikana ei ole tarjoilua eikä muuta ohjelmaa)

n. klo 18 Kokko syttyy Tuomasmessun päätyttyä

klo 18–19 Kahvia, suolaista ja makeaa, sekä makkaraa myynnissä

klo 18–19.30 Pelejä, lättyjä

klo 18–20 Sauna ja uinti: lampisauna (miehet), järvisauna (naiset)

klo 19.30 Suvi-illan rukoushetkiPalaa otsikoihin