Messuterveisiä

Joka iikan enkelimessu

Mikkelinpäivän Tuomasmessussa kirkon käytävillä ja kulkueessa voi nähdä monenlaisia enkeleitä, Jumalan sanansaattajia! Ehkä vastaan tulee valkopukuinen suojelusenkeli tai ylienkeli Mikaelin kaltainen puolustaja.

Enkeleiden ja lasten päivänä toteutuu Tuomasmessun pyhäkoulunopettajien pitkäaikainen haave rakentaa messu, jossa lapset ovat messutehtävissä aikuisten rinnalla. Lapset ovat rakentamassa alttaria, musisoimassa, lukemassa tekstejä, auttamassa kolehdin keruussa ja ehtoollisen jaossa. Kirkkosalissa on iloinen tekemisen meininki!

Päivän evankeliumitekstissä opetuslasten kysellessä kuka on suurin taivasten valtakunnassa Jeesus osoittaa lasta. Hän muistuttaa meille aikuisille, että lapset ovat Jumalalle hyvin rakkaita ja että aikuisten on kunnioitettava heitä. Niin rakkaita, että lasten enkelit saavat taivaissa joka hetki katsella taivaallisen Isän kasvoja.

Messussa me saamme olla arkienkeleitä. Keräämme kolehdin Tampereen seurakunnan perhe- ja diakoniatyön kautta lapsiperheille. Voit myös ilahduttaa sellaista lasta, jolle kukaan ei osta syntymäpäivänä lahjaa. Säästä karkkirahasi ja osta niillä lahja, jonka tuot messuun.

Liturgina on Jari Pulkkinen ja saarnaajana Heidi Pitkänen, joka ennen papiksi valmistumistaan on ollut Tampereella pyhäkoulusihteerinä ja ollut mukana Tuomasmessun pyhäkoulutyössä.  Ja musiikissa Sanna Ketola ja Lapsikuoro!

Tämä kutsu on sinulle, minulle, meille, kaikille, joka iikalle!

Messu Aleksanterin kirkossa 30.9.2018 klo 18


Palaa otsikoihin