Tuomasmessu juhannusaattona "Riemuitsen kättesi töistä"

Tuomasmessu juhannusaattona Ilkossa

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta Ilkkoon

Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Messun teemana on Riemuitsen kättesi töistä. Liturgina messussa on Katriina Hallikainen ja saarnan pitää Englannin kirkon pappi, fransiskaaniveli Samuel. Hänen vierailunsa emäntä Maria King kertoo:

- Tutustuin Br Samueliin vuosina 2015-16, kun asuin Englannissa fransiskaanisessa yhteisössä Hilfield Friaryssa ja Br Sam oli yhteisön johtaja. Hänen aloitteestaan yhteisöön kutsuttiin mukaan maallikoita, nuoria ja vanhoja, perheellisiäkin. Tänä päivänä Hilfield Friary tunnetaan ekologisista projekteistaan ja se on Englannin kirkon edelläkävijä ympäristöasioissa. Brother Sam on suosittu puhuja mm. rauhan ja oikeudenmukaisuuden kysymyksissä. Hän on myös toiminut anglikaanisten fransiskaanien Euroopan provinssin johtajana. Nykyisin hän asuu Lontoossa vanhassa fransiskaanitalossa nimeltä House of Divine Compassion, opettaa ja neuvoo uusia monastisia yhteisöjä. Hän on hyvä kokki, rivakka siivooja ja osaa sekä kehrätä, hoitaa kanoja että tehdä erinomaista marmeladia.

Messussa kannetaan kolehti Tuomasmessun nimikkokohteelle Mafingan orpokodille Tansaniassa.

Ennen messua ja sen jälkeen on luvassa yhdessäoloa, oleskelua, pelejä, laulua, sauna ja uintia vehreän ja valoisan suven sylissä.

Messun jälkeen syttyy kokko. Pihamaalla on myynnissä suolaista ja makeaa syötävää, mutta myös omin eväin voi tulla juhannusta viettämään.

Juhannusjuhla 22.6. kello 14 Ilkon kurssikeskuksessa, Ilkontie 8–10, Kangasala

• 14–15.45 Pelejä

• Sauna ja uinti; lampisauna: naiset, järvisauna: miehet

• 15–15.45 Yhteislaulua

• 16 Lipunnosto ja Tuomasmessu

• n. 18 Kokko

•18–19.30 Pelejä

•18–20 Sauna ja uinti; lampisauna: miehet, järvisauna: naiset

•19.30 Suvi-illan rukoushetki

Ilkkoon pääsee Tampereelta bussilla numero 40, joka liikennöi juhannusaattona noin kello 14 saakka. Ilkon läheisyydestä Vatialan Prisman pysäkiltä kulkee myös bussi numero 1, joka liikennöi iltaan saakka. Omalla autolla saapuvia pyydetään jättämään auto Vatialan kappelin parkkipaikalle, josta on opastettu noin 200 metrin matka Ilkon kurssikeskukseen.

Ajankohta: 22.6.2018 klo 16.00
Paikka: Ilkon kurssikeskus
Järjestäjä: Tuomasmessu

Liikuntarajoitteiset Liikuntarajoitteiset Inva WC Inva WC