Messuterveisiä

Kodinnälkäisenä maailmassa

Jeesus lupasi mennä valmistamaan meille sijaa. Me ihmiset olemme kodinnälkäisiä. Siihen nälkään voimme ammentaa Elonleipää ja Elonvettä 22.4. Tuomasmessussa, muissa hengellisissä tilaisuuksissa ja toisten uskovien seurassa.

Tässä keväisessä Tuomasmessussa liturgina toimii Jyrki Koivisto, saarnan pitää Harri Luoma ja esirukousjohtajana on Teija Ojala. Tuomaskuoro ja -orkesteri palvelevat Timo Saarisen ja Elina Orjatsalon johdolla. Messun on laajan tiimin kanssa koonnut Risto Itämetsä. Joukossa on tällä kertaa paljon ylöjärveläisiä.


Messun kolehti Viron kerätään kirkon leirikeskus Talun saunaprojektiin. Ylöjärven miehet ovat talkoilleet paljon Viron kirkon piirissä. 1990-luvun taitteessa rakennettiin Pyhän Hengen seurakuntaan seurakuntakoti. Nyt jo vuosia on joukko miehiä ollut mukana Herättäjäyhdistyksen vasara- ja kirveslähetyksen talkooporukoissa Viron kirkon leirikeskus Talussa rakentamassa uutta ja korjaamassa vanhaa.

Nämä miehet ovat myös aktiivisesti mukana Herättäjäjuhlillä Tampereella paistamassa lättyjä vasara- ja kirveslähetyksen hyväksi Karjalassa ja Virossa.

Miesten tämän kevään projektina on leirisaunan rakentaminen Viron Keilajoen rantaan. Eikä se ole ihme, että pohjoisen kristityille sauna on miltei pyhä paikka. Saunassa puhdistaudutaan, hiljennytään ja ollaan rauhassa. Löyly ja henki liittyvät täällä pohjantähden alla vahvasti toisiinsa.

Kaikki tämä on läsnä sunnuntaina Aleksanterin kirkossa 22.4 klo 18.00 alkavassa Tuomasmessussa. Siellä on kodinnälkäisille sieluille luvassa pesua ja Hengenlämmintä löylyä.

Tule Tuomasmessuun mukaan – itsesi, toisten ja Luojan tähden!

Palaa otsikoihin