Messuterveisiä

9.8.2018 Tapahtuminen yön ISKELMÄMESSU

Elokuun tapahtumien yön messussa saa laulaa kaikille tuttuja suomalaisia iskelmiä sydämensä pohjasta ja samalla jälleen auttaa lähimmäistä. Messun yhteislauluina on niin uusimpia hittejä kuin ajan kultaamia klassikoita iskelmätaivaan kirkkaimmilta tähdiltä aina Juha Tapiosta Juiceen. Yhteislaulut säestää Jaakko Luoman mukaansatempaava Las Palmas -orkesteri solisteinaan Pirkanmaan musiikkiopiston vetovoimaiset pop/jazz-laulajat. Messu lähetetään suorana Pispalan Radiossa (99,5 MHz).

Lue lisää

 

22.6.2018 Riemuitsen kättesi töistä

Tule nauttimaan keskikesän juhlasta Ilkkoon Perinteistä Tampereen seurakuntien juhannusjuhlaa vietetään juhannusaattona 22. kesäkuuta Ilkon kurssikeskuksessa. Keskikesän juhlan kruunaa pihakirkossa pidettävä Tuomasmessu.

Lue lisää

 

VIP-kutsu Sinulle!

Tämän sunnuntain aiheena on "Kutsu Jumalan valtakuntaan". Kutsun esittäjänä on Vapahtajamme Jeesus Kristus, joka toi Jumalan rakkauden meidän keskellemme maailmaan. Lähettäjä ei valikoinut vain tiettyjä ihmisiä kutsun saajiksi, vaan se on osoitettu kaikille. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi aiankaikkinen enlämä."

Lue lisää

 

Kulkeeko Henki?

Helluntain Tuomasmessu on kevään heleimpään aikaan. Luonto räjähtää värikylläisyyteen ja valoa riittää aamuvarhaisesta iltamyöhään. Joskus se on mahtavaa, uutta luovaa ja voimia antavaa. Toisinaan taas kaikki tuo voi tuntua liian paljolta.

Lue lisää

 

Kodinnälkäisenä maailmassa

Jeesus lupasi mennä valmistamaan meille sijaa. Me ihmiset olemme kodinnälkäisiä. Siihen nälkään voimme ammentaa Elonleipää ja Elonvettä 22.4. Tuomasmessussa, muissa hengellisissä tilaisuuksissa ja toisten uskovien seurassa.

Lue lisää

 

Millä elän?

Riittävätkö elämiseen ruoka, juoma, vaatteet ja asunto? Vai kaikki tämä, minkä Luther opettaa jokapäiväiseen leipään kuuluvan? "Ruoka, juoma, vaatteet, kengät, koti, pelto, karja, raha, omaisuus, kelpo aviopuoliso, kunnolliset lapset, kunnollinen palvelusväki, kunnolliset ja luotettavat esimiehet, hyvä hallitus, suotuisat säät, rauha, terveys, järjestys, kunnia, hyvät ystävät, luotettavat naapurit ja muu sellainen."

Lue lisää

 

4.2.2018 Valoa kohti

Helmikuun alussa voimme nähdä jo valon lisääntyvän. Kynttilänpäivän 4.2. Tuomasmessu nousee kevään valosta, kynttilänpäivästä sekä Kristuksen kirkkaudesta. Kyseessä on komeasti jo 400. Tuomasmessu Tampereella.

Lue lisää

 

21.1.2018 Armon valossa

Tammikuun Tuomasmessussa saamme olla armon valossa! Jumalan läheisyys voi näyttää meille toisemmekin ihan uudessa ja erilaisessa valossa. Olemme kohdatessamme ehkä vielä vieraita, mutta silti jollain lailla kovin tuttuja. Kaikkine heikkouksinemme saamme tulla yhteen, luottaen siihen, että jokaiselle löytyy turvallinen tila, lupa olla olemassa sellaisena kuin on. Saamme olla toistemme lähellä, yhdessä Jumalan armon valossa.

Lue lisää

 

Elämä on nyt

Usein vuoden vaihtuessa suuntaamme ajatuksemme menneen muistelemiseen tai tulevan suunnitteluun. Meillä on kuitenkin vain tämä hetki. Näitä asioita mietitään Tuomasmessussa uudenvuodenaattona 31.12. klo 20 alkaen.

Lue lisää

 

16.12.2017 Keskellämme seisoo Hän

Joululaulutuomasmessu kaikenikäisille. Laulamme joululauluja sekä perinteisesti, että uudelle svengillä, hiljentymistä unohtamatta. Keräämme messussa tavallisen kolehdin lisäksi myös Tampereen seurakunnan diakonia-avun kautta jaettavaa ruoka-apua vähävaraisille. Voit tuoda lahjaksi vaikka kahvipaketin tai muuta hyvin säilyvää elintarviketta.

Lue lisää

 

Seuraavat